Expositie: abstracte collages en foto’s

collage_janneke_scheepers_expositie1

Hoewel ze heel verschillend zijn, corresponderen de foto’s van Bas van Loon en de collages van Janneke Scheepers onmiskenbaar met elkaar.

Bij Stuk van Kunst zijn in februari 2015 abstracte collages te zien van Janneke Scheepers. De expositie bevat ook een filmprojectie en een kijkdoos met daarin een fantasielandschap. Tegelijkertijd exposeert Bas van Loon een reeks verstilde foto’s, gemaakt in een Duitse voormalige grenskazerne in Tripkau.

Foto’s Bas van Loon
De foto’s van Bas hebben een poëtische sfeer. Op elke foto zie je een plek rondom de oude Duitse kazerne. “Speciaal voor elke plek heb ik dingen gemaakt en voorwerpen bewerkt”, vertelt Bas. “Die dingen heb ik op een nieuwe manier teruggeplaatst in de omgeving. De foto’s zijn een onderzoek naar hoe je zelf accenten kunt toevoegen aan een bestaande omgeving.”

collages van janneke_scheepers te zien op expositie

Links een abstract werk van Janneke Scheepers, rechts een foto van de Duitse kazerne gemaakt door Bas van Loon.

Collages Janneke Scheepers
De collages van Janneke Scheepers zijn gemaakt van ruwe wegwerpmaterialen zoals hardboard en karton, beschilderd in vergrijsde tinten. “Paden, tunnels en trappen vind ik mooi, net als schaduwen, krijtachtige vlakken en beton. In mijn collages kun je die elementen in abstracte vorm terugvinden.”

Dubbelportret Piet en Geert Rombouts
Bij Stuk van Kunst is ook een dubbelportret te zien van de oude heer Piet Rombouts (95 jr.) en zijn zoon Geert. Piet Rombouts heeft bijna vijftig jaar lang in het pand gewoond, nadat hij het in de jaren zestig had behoed voor de sloop. Het dubbelportret is de afgelopen weken in het Trapjeshuis geschilderd door Janneke Scheepers en is in februari nog te bezichtigen.

abstract schilderij van janneke scheepers op expositie Stuk van Kunst

In deze abstracte collage van Janneke Scheepers speelt het krijtachtige oppervlak een grote rol. Rechts een foto van Bas van Loon.

Over Stuk van Kunst
Stuk van Kunst is een expositieruimte in het monumentale ‘Trapjeshuis’ anno 1750 te Veldhoven. Iedere maand is er een nieuwe kunstexpositie. In het bijgebouw achter het Trapjeshuis bevindt zich antiek- en vintagewinkel Amazing Antiques. Openingstijden Stuk van Kunst en Amazing Antiques: iedere zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Adres: Kapelstraat-Noord 76, 5502 CD te Veldhoven.

Update 17-11-2015
Stuk van Kunst is met ingang van 1 juli 2015 niet meer te bezoeken in het Trapjeshuis in Veldhoven. Het pand is momenteel weer in beheer van de gemeente Veldhoven, over de bestemming ervan bestaat nog geen duidelijkheid.