Live schilderen op een bruiloft

Live op locatie een bruiloftsfeest vangen in olieverf op doek: zeker spannend. Maar ook erg leuk! In de zomer van 2017 had ik de eer om een impressie te schilderen van een trouwfeest in Heusden-Zolder in België. Een ervaring die ik niet had willen missen.

De sfeer was uitbundig vrolijk: halverwege de avond stonden de feestgangers al te dansen op de stoelen. Aan aanspraak had ik geen gebrek, steeds kwam er wel een bruiloftgast kijken hoe ik vorderde. Gelukkig heb ik er geen moeite mee om te schilderen terwijl mensen toekijken.

Schilderij van bruidspaar

Het mooiste moment van de avond was voor mij natuurlijk, na ruim drie uur schilderen: de overhandiging van het doek (80 x 60 centimeter) aan het bruidspaar. Hun blije reactie was voor mij een grote beloning. Geweldig om als live schilder deel uit te hebben gemaakt van hun mooiste dag.

Schilderij trouwen
Live schilder
Trouwen schilder
Live schilder
De bruidegom met het resulterende olieverfschilderij.

Impressie van bruiloft in olieverf

Hieronder zie je nog een andere impressie die ik heb geschilderd van een bruiloft. Eveneens olieverf op doek, 50 x 40 centimeter.