Over mij

Elke keer als ik mijn palet pak en de verschillende kleuren verf uit de tubes knijp, voel ik me rustig en vol verwachting tegelijk. Wat zal er voor schilderij op het doek verschijnen? Welke keuzes zal ik gaan maken?

Ik leerde schilderen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, België. Een gedegen, zevenjarige opleiding met specialisatie Portretschilderen, die ik in 2014 met een eervolle vermelding afrondde.

Boeiend spel

Ik vind het fascinerend hoe je met verf een complete illusie kan opbouwen. Voorbij de details naar het grotere geheel kijken. Alleen door vlakmatig te denken kun je een 3D beeld zoals een gezicht overtuigend vertalen naar 2D. Tegelijkertijd zijn het de details die het ‘m doen. De stand van een ooglid, een licht omhoog krullende mondhoek.

Als het schilderen goed gaat, kom ik in een workflow en is het schilderen puur plezier. Loop ik tegen problemen aan, dan wordt het schilderen een puzzel, een strategisch spel met mezelf als tegenstander. Het is altijd honderd procent boeiend.

Portret in olieverf

Het liefst schilder ik portretten met olieverf. Ik houd van de geur, de rijke kleur en textuur ervan, de veelzijdigheid, dat je ermee kunt aquarelleren en bouwen tegelijk. Intuïtief je kleuren kiezen terwijl je balanceert tussen controle en loslatenHet is royale verf waar je echt mee kunt werken.

Gouache schilderijen

Naast olieverf werk ik graag met gouache. Ik houd van de krijtachtige dekkende laag die het geeft, het wat doezelige, dromerige effect ervan. Het is heerlijk om met gouache omgevingen te schilderen en figuren schetsmatig neer te zetten. Ook voor abstract werk maak ik graag gebruik van gouache, omdat ik het matte oppervlak van de droge verf mooi vind.

Gouache schilderij Janneke Scheepers

Portret in opdracht

Bij een portret besteed ik veel aandacht aan compositie en situering. Uiteraard is een rake gelijkenis ook belangrijk. Wil je een kleurrijk portret van een geliefde of jezelf, kom dan eens kennismaken. Samen bespreken we jouw wensen en laat ik de mogelijkheden zien voor een portret in opdracht.

Live schilderen

Sinds 2016 word ik geregeld gevraagd om live te komen schilderen op bruiloften, feesten en evenementen. Het zorgt voor een verrassend accent tijdens de festiviteit en levert leuke gesprekken op. Het resultaat is een uniek aandenken. Stuur me gerust een berichtje voor meer informatie hierover.