Portret schilderen in De Ploeg

Een zelfportret direct in kleur geschilderd.

ArtLab in Rietveld-fabriek De Ploeg te Bergeijk is een geweldige plek om te schilderen. Als artist in residence Quintijn Maas me uitnodigt om er te komen werken, zeg ik dan ook geen nee.

Drie portretten, drie gezichten.

Beginselen van portretschilderen
Zoals dat gaat als je elkaar inspireert, leren we van elkaar. Quintijn, graffiti-artist van oorsprong, leert mij omgaan met een spuitbus, terwijl ik hem de beginselen bijbreng van portretschilderen in olieverf. Mijn vriend Bart let ook op en voor we het weten, zijn we alle drie bezig met een portret.

Portretschilderen

Twee onderschilderingen gemaakt door Bart.

Het is intensief maar gezellig. Al schilderend vliegt de tijd en om twee uur ‘s nachts doen we de lichten van de fabriek uit.

Dit portret van mij schilderde Bart in een uur tijd. Talent!