Van huiskamer tot expositie

stukvankunst_expositie_portretten
Voordat Stuk van Kunst van start kan, moet de huiskamer van het Trapjeshuis in Veldhoven worden omgebouwd van huiskamer tot expositieruimte. Daar zijn we op dit moment nog volop mee bezig. Een impressie.

We willen de ruimte zo neutraal mogelijk maken en dat vergt wat ingrepen. De eikenhouten meubels moeten plaats maken: achter de grote kasten gaan mooie wanden schuil. De donkere fluwelen gordijnen houden heel wat licht tegen dus ook die worden opgeborgen.

trapjeshuis in Veldhoven wordt expositieruimte

In de huiskamer hangen twee enorme gouden kroonluchters. De voorste hangt middenin de ruimte die wij hebben aangewezen voor wisselexposities en is nogal dominant aanwezig. De oplossing: we bouwen om de kroonluchter een vijfhoekige expositiewand. De ruimte wordt neutraler en er ontstaat meer plaats om werk te tonen, twee vliegen in één klap!

stuk_van_kunst_schilderijen_expositie_trapjeshuis

In het achterste deel van de huiskamer komt het werk van Bas en mijzelf, ook plaatsen we hier onze schildersezels zodat we er kunnen werken tijdens openingstijden. We wachten nog op een tafel, de stoelen zijn al binnen.

Janneke Scheepers bij Stuk van Kunst in Trapjeshuis Veldhoven

Stuk van Kunst krijgt zo steeds meer vorm. Het gaat zelfs zo snel, over een paar weken gaan we al van start!

Update 17-11-2015
Stuk van Kunst is met ingang van 1 juli 2015 niet meer te bezoeken in het Trapjeshuis in Veldhoven. Het pand is weer een particulier woonhuis.